Header Search
Max Tegmark om AI

Max Tegmark om AI

Skrivet den : 20 Nov 2017

Överallt debatteras nu AI och de möjligheter och faror som denna nya teknik kan innebära för mänskligheten. Läs på du också och bilda dig en egen uppfattning!
Max Tegmark redogör för sina teorier om vad det kommer att innebära att vara människa i den artificiella intelligensens tid. Superintressant läsning!

 

Det här är en fascinerande guide till alla utmaningar och val i vår strävan efter en fantastisk framtid för liv, intelligens och medvetande på jorden och långt ut i rymden. Elon Musk, grundare av SpaceX och Tesla Motors

Alla bör fråga sig vad vi nu kan göra för att dra fördel av framtidens AI, och undvika riskerna. Detta är vår tids viktigaste samtal och Tegmarks tankeväckande bok hjälper dig i det samtalet. Professor Stephen Hawking

Välkommen till det viktigaste samtalet just nu. Artificiell intelligens är inte längre science fiction. Den är ett faktum och den förändrar våra liv och vårt samhälle.
Max Tegmark har skrivit ett blivande standardverk om mänsklighetens framtida existens. Är det troligt att vi kommer att skapa övermänsklig intelligens? Hur bör vårt rättsväsende hantera autonoma system? Hur slår automatiseringen?
Detta är brännande aktuella frågor som vi alla behöver adressera: Om vi skapar en övermänsklig intelligens, skulle det då vara möjligt att kontrollera den? Kan vi över huvud taget försäkra oss om att användningen av AI gynnar oss?

I boken betraktar Max Tegmark dessa frågor ur sitt unika perspektiv och väljer bort både teknikskepticism och digital utopi: vi behöver en rationell medelväg för att kunna navigera vår spektakulära framtid.
Den makalösa kraft som den artificiella intelligensen har släppt loss medför att de kommande tio åren kan bli mänsklighetens bästa eller värsta.

Tags: , ,


Kategori: Vi tipsar